Follow Us Facebook Twitter

NEWS

Postzegels tonen 110 jaar oude Naardermeer

Date:2015-04-14 17:02:56

Den Haag, 28 april 2015 – PostNL introduceert, in samenwerking met Natuurmonumenten, de postzegels ‘Flora en fauna van het Naardermeer’ voor het 110 jaar oude Naardermeer. De postzegels tonen de kenmerkende dieren, planten en landschappen van het oudste gebied van de natuurvereniging, allemaal gezien door een verrekijker.

Postzegelvel 110 jaar oude Naardermeer

Ontwerper Reynoud Homan heeft voor de verrekijker gekozen als symbool voor hoe bezoekers naar het Naardermeer kijken. “Enerzijds door met een lens in te zoomen om een plant of dier te bekijken, anderzijds door het gehele landschap te laten zien door juist een stap achteruit te zetten”, legt hij uit. Andere kenmerkende aspecten op de postzegels zijn de spoorlijn dwars door het gebied en de meer dan 200 jaar oude molen. 

Trots op het Naardermeer 

“Het Naardermeer bestaat 110 jaar en we zijn er als Nederlanders trots op. Het gebied is met zijn historie een prachtig onderwerp voor nieuwe postzegels. Het ontwerp van Reynoud Homan geeft een mooi beeld van het Naardermeer en van wat er allemaal te zien is”, zegt Ludo Voorn, directeur Marketing van PostNL. 

Eerste aankoop 

Het Naardermeer was in 1906 het eerste natuurgebied dat in handen kwam van Natuurmomenten. “Bezoekers van het gebied genieten 110 jaar later nog steeds dagelijks van het meer, de moerasbossen en de omliggende weilanden. Zij zien hoe planten bloeien en dieren tot rust komen in dit bijzonder natuurgebied. De postzegels zijn voor veel natuurliefhebbers vast een reden om het Naardermeer te bezoeken en te genieten van de mooie natuur”, aldus Marc van den Tweel, algemeen directeur van Natuurmonumenten. 

Verkrijgbaarheid 

Op de tien postzegels ‘Flora en fauna van het Naardermeer’ staat ‘Nederland 1’, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegels zijn vanaf 28 april te koop bij alle Bruna-winkels en via Collectclub.nl. De geldigheidstermijn van de postzegels is onbepaald.

Postzegels tonen 110 jaar oude Naardermeer

Marc van den Tweel van Natuurmonumenten (links) neemt de postzegels in ontvangst van Ludo Voorn van PostNL (rechts).